Blackmagic Design 3G-SDI Arduino Shield

CINSTUDXURDO/3G

Blackmagic 3G-SDI Arduino Shield позволява  да изграждате свои собствени персонализирани контролери за камери и други SDI устройства.

Blackmagic 3G-SDI Arduino Shield

Изграждането на персонализирани решения за управление на камери чрез SDI връзки е трудно и изисква умения за високоскоростен цифров дизайн. Това означава, че е доста трудно за инженерите, които искат да интегрират камерите на Blackmagic Design в собствените си персонализирани системи, тъй като те ще трябва да изградят базиран на SDI хардуер, за да извършват дистанционно управление на тези камери с помощта на Blackmagic Camera SDI Control Protocol. За да разреши този проблем, Blackmagic Design създаде нова платка за разширение SDI за микроконтролери Arduino, наречена Blackmagic 3G-SDI Arduino Shield, за да улесни инженерите и техниците да създават персонализирани решения за управление за камери Blackmagic Design.

Blackmagic 3G-SDI Arduino Shield

Arduino е популярна платформа за създаване на прототипи на електроника с отворен код, базирана на лесен за използване хардуер и софтуер. Подобно на Raspberry Pi, който е по-насочен към софтуерните инженери, Arduino често е изборът за разработчиците на хардуер и е проектиран като по-прост, по-гъвкав и по-евтин начин за изграждане на всякакви персонализирани проекти.

Разширителните платки се наричат ​​„shields“ в света на Arduino и Blackmagic Design реши да се възползва от тази стандартизирана възможност за разширение, за да изгради своята интерфейсна карта Blackmagic 3G-SDI Arduino Shield. Blackmagic Design също създава примерен код, който показва как Arduino комуникира с Blackmagic 3G-SDI Arduino Shield и как след това щитът ще изпраща командите за управление на камерата към камерата.

Blackmagic 3G-SDI Arduino Shield

Blackmagic 3G-SDI Arduino Shield е  разширителна платка или „щит“, която включва 1 SDI вход и 1 SDI изход. SDI входът позволява да бъде свързан всеки видео източник, а SDI изходът е свързан към камерата и има вградени команди за протокол за управление на камерата. Blackmagic 3G-SDI Arduino Shield е много лесен за използване от разработчик на софтуер, тъй като те просто търсят командите за управление на камерата, които искат да използват в ръководството с инструкции, и след това ги добавят към софтуерния код на Arduino, който ги изпраща към Blackmagic 3G- SDI Arduino Shield, който трябва да бъде вмъкнат в SDI връзката.

Протоколът за управление на Blackmagic SDI използва празното пространство в SDI поток от данни, за да изпраща команди за  управление на камерата и обектива, корекция на цветовете, връщане на програмата, преброяване, обратна връзка и други през SDI кабели, така че  не трябва да внедряват допълнителни модули, скъпо оборудване и  допълнителни кабели. Протоколът е добре документиран от Blackmagic Design в продуктовите ръководства и сега се поддържа и от производители трети страни. Blackmagic SDI Control Protocol е вграден в Blackmagic камери, ATEM превключватели, DeckLink карти, Video Assist и продукти за визьори.

Blackmagic 3G-SDI Arduino Shield е двустранна SDI платка, която осигурява захранване на Arduino. Също така разполага с USB конектор за актуализиране на софтуера, тъй като Blackmagic Design ще има нови функции в бъдеще. Използва се I2C шина, което означава, че можете дори да го свържете чрез кабел към екрана, ако трябва да се побере в персонализирана кутия.

Blackmagic 3G-SDI Arduino Shield

Синтегра Партнерс ООД е партньор на Blackmagic Design и системен интегратор на  ProAV решения, сертифициран от PSNI Global Alliance.

Ако имате необходимост от повече информация за продукта или за цена и срок на доставка -  изпратете ни запитване - Контакти.       

Марка:
Blackmagic Desingn
Гаранционна и следгаранционна поддръжка:
Синтегра Партнерс ООД
Парт номер:
CINSTUDXURDO/3G